Gymnastiekvereniging "Den Akert"
Geldrop


Uitslag van de Clubkampioenschappen

Datum: 17 november 2012

Ongeveer 65 meisjes en 25 jongens meldden zich op zaterdag 17 november in de gymzaal voor de wedstrijd van het jaar, de clubkampioenschappen van Den Akert. De meeste kinderen waren ruim op tijd en stonden te trappelen om te beginnen, een enkeling vond het toch wel erg spannend en er was wat moeite van mama en de leiding voor nodig om ook die kinderen in de zaal te krijgen, maar toen het eerst toestel eenmaal geturnd was, zagen we alleen maar blije kinderen en lachende gezichten!

De meisjes werden op leeftijd verdeeld over 2 wedstrijden en lieten op de brug met ongelijke leggers, evenwichtsbalk, vloer en 2 sprongsituaties (plank met dikke mat en trampoline) hun oefeningen zien, die ze de weken voorafgaand aan de wedstrijd heel goed hadden geoefend. In wedstrijd 3 was het de beurt aan onze jongens. Met de geweldige Olympische prestatie van Epke Zonderland in het achterhoofd lieten zij hun kunsten zien op de rekstok, maar ook op vloer, gelijke brug, dikke mat met plank en trampoline kwamen mooie onderdelen voorbij.

Alle turnsters en turners kregen vanwege hun goede prestaties een welverdiende medaille. De nummers 1, 2 en 3 van iedere leeftijdscategorie werden extra in het zonnetje gezet met een plekje op het podium en een heuse beker! Speciale vermelding voor de uitzonderlijke prestaties van de 2 tweelingen die bij Den Akert turnen is op zijn plaats: bij de meisjes van 5 en 6 jaar werd Britt clubkampioen en haar tweelingzusje Sophie eindigde op de derde plaats, bij de meisjes van 12 jaar en ouder bezette de tweeling Nancy en Kim zelfs plaats 1 (Nancy) en 2 (Kim). Een unieke gebeurtenis in het bestaan van Den Akert!

De winnaars:

Meisjes 5-6 jaar
1. Britt Meulendijks
2. Imke Pril
3. Sophie Meulendijks

Meisjes 7 jaar
1. Milou van Dijck
2. Melisa Kahveci
2. Lotte de Rooij
3. Anouk vd Bos

Meisjes 8 jaar
1. Imke Reichert
2. Bente Donkers
3. Laurentien vd Akker

Meisjes 9 jaar
1. Nina Schrurs
2. Pola Kruger
3. Desteny Beemtsen

Meisjes 10-11 jaar
1. Indy Cobben
2. Abigail van Commenee
3. Celeste Janssen

Meisjes 12 jaar e.o.
1. Nancy Bust
2. Kim Bust
2. Linda Bijlard
3. Imke van Doren

Jongens 5-8 jaar
1. Mike de Leijer
2. Nick vd Laarschot
3. David Parsons

Jongens 9 jaar e.o.
1. Etienne Kuppens

Clubkampioenschap 2012

Clubkampioenschap 2012

Clubkampioenschap 2012

Clubkampioenschap 2012

Clubkampioenschap 2012

Clubkampioenschap 2012

Clubkampioenschap 2012

Clubkampioenschap 2012

Terug naar uitslagen